Laat de kleuren spreken in uw werkruimte

De sfeer van een woon- of werkruimte kan beïnvloed worden door kleuren. In een ander bericht dat op deze website te lezen is, werd al vermeld dat een juiste lichtinval van doorslaggevend belang is om de uitstraling van een ruimte te bepalen. Er werd vastgesteld dat een ineffectieve lichtinval vaak een sombere uitwerking heeft op de desbetreffende ruimte, terwijl een correcte lichtinval de kamer of het kantoor juist kan verlevendigen.

Het effect van kleuren

De kleurentherapie, een alternatieve geneeswijze die oorspronkelijk tot de Ayurveda behoort, gebruikt kleuren om patiënten te helen. Deze behandelwijze bewijst dat kleuren de psyche en uiteindelijk ook het lichaam van de mens op een positieve manier kunnen beïnvloeden. De kleuren in uw werkruimte spelen dus ook een cruciale rol als het gaat om uw welbevinden en dat van uw eventuele medewerkers. Kleuren kunnen echter pas worden waargenomen in het licht. Met andere woorden, zonder licht is er geen kleur te bekennen. Kleuren komen dan ook echt tot leven door een correcte lichtinval.

Voor een zonnig humeur

Het effect van kleuren op uw gemoedsgesteldheid is dus een feit. Denk bijvoorbeeld aan de kleur geel die geassocieerd wordt met deze tijd van het jaar: zonlicht, voorjaar, narcissen en Pasen. Kortom, de kleur geel zorgt voor een heleboel vrolijkheid! Bovendien stimuleert deze kleur het intellect. Een goed ontwerp voor uw werkruimte zou dus één of meerdere lichtgele muren kunnen omvatten, of enkele schilderijen aan de muur waarop bijvoorbeeld stralende gele bloemen zijn afgebeeld.

Harmonie op de werkplek

De kleur groen is goed te combineren met geel. Groen is de kleur van de natuur en van groei. Bovendien is deze kleur noch warm noch koud en representeert daarom een aangename harmonie. Uw kantoorruimte kan deze harmonie zeker gebruiken, bijvoorbeeld om een goede verstandhouding tussen u en uw medewerkers te bewerkstelligen. Uw werkruimte vullen met enkele grote groene planten geeft uw kantoor overigens een frisse en levendige uitstraling.