Uw werkruimte optimaliseren met Feng Shui

Elk bedrijf ziet graag dat de zaken voorspoedig verlopen. Dat houdt onder meer in dat tegenspoed zoveel mogelijk moet worden vermeden. Daarom kiezen bepaalde firma’s ervoor om Feng Shui te gebruiken voor de inrichting van hun werkruimte. Hoewel Feng Shui vaak in verband gebracht wordt met de zogenaamde New Age stroming, waar verschillende vormen van moderne spiritualiteit onder geschaard kunnen worden, is Feng Shui allesbehalve modern. Feng Shui wordt al eeuwenlang toegepast in China en wordt daarom ook wel ‘de Chinese kunst van het inrichten’ genoemd.

Opruimen

De sfeer in uw kantoorruimte kan chaotisch zijn zonder dat u zich daar bewust van bent. Een van uw medewerkers klaagt misschien over vermoeidheid of over een gebrek aan concentratie op de werkplek. Dit soort signalen dient u echter serieus te nemen. Het kan een aanwijzing zijn dat er iets mis is met de energie in de werkruimte. Deze stilstand moet worden opgespoord en opgeheven, zodat de energie weer kan gaan stromen. Het kan zijn dat de werkplek te rommelig is en dat de prullenbakken voortdurend propvol zijn. Feng Shui raadt aan om alle overbodige rotzooi uit de werkruimte te verwijderen en de prullenbakken elke dag te legen. Een ongeordende werkruimte vreet energie en versnippert de gedachten van u en uw medewerkers. Op die manier wordt er weinig bereikt.

Energie toevoegen

Ons advies luidt dan ook: ontwerp uw kantoor volgens de ‘bagua’ en gebruik het optimaal voor het zoeken van alle soorten infromatie zoals info over de EK’s . Een bagua laat zien dat elke (kantoor)ruimte opgedeeld kan worden in negen velden, waarvan het middelste domein leeg moet zijn en overeenkomt met de zogeheten Ki-energie. De overige acht velden corresponderen met de volgende acht facetten van het leven: welvaart, familie & gezondheid, kennis & persoonlijke groei, carrière, behulpzame mensen & reizen, creativiteit, (zaken)partner(s) en roem. Aan elk domein kan energie toegevoegd worden met bepaalde attributen. In het veld van de welvaart, dat zich linksachter in uw kantoorruimte bevindt, kunt u bijvoorbeeld goudvissen in een vissenkom plaatsen om zo rijkdom aan te trekken.